Ενέσιμη Μεσοθεραπεία

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία
Η ενέσιμη Μεσοθεραπεία δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος θεραπείας, αλλά μία τεχνική, που μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά είδη προβλημάτων και θεραπειών τους. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι πολύ διαδεδομένη σαν μέθοδος ενυδάτωσης-ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος σε βάθος και αφορά πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Συνίσταται στην έγχυση με ενέσιμο τρόπο διαφόρων ουσιών μέσα ή κάτω από το δέρμα. Οι εγχύσεις αυτές είναι πολλαπλές και μπορεί να αφορούν μικρές ή μεγάλες περιοχές. Ο όρος μεσοθεραπεία προέρχεται από το ότι οι εγχύσεις παλαιότερα γίνονταν στο μεσόδερμα. Σήμερα, οι εγχύσεις αυτές μπορεί να γίνονται σε διάφορα επίπεδα, αλλά προϋποθέτει πάντα πολλαπλές μικρές εγχύσεις, προκειμένου να γίνει διασπορά των ουσιών, τις οποίες βάζουμε. Ο έμπειρος Πλαστικός χειρουργός  συνεργάτης του  Irida Spa θα σας ενημερώσει λεπτομερώς για την μέθοδο, τα αποτελέσματα και την διαδικασία με βάση πάντα τις ανάγκες σας.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – ΛΑΙΜΟ – ΝΤΕΚΟΛΤΕ:

Τα υλικά, που χρησιμοποιεί ο πλαστικός χειρουργός, όταν κάνει ενεσιμη μεσοθεραπεια στο πρόσωπο, στο λαιμό ή στο ντεκολτέ, είναι συνήθως πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό. Παρόλο που η μεσοθεραπεία ως τεχνική για βελτίωση της υφής του προσώπου υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες, αυτό που στην πράξη έκανε τη μεγάλη διαφορά, ήταν η χρήση του υαλουρονικού. Η ουσία αυτή είναι απόλυτα ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό και παράλληλα ενυδατώνει. Η ενυδάτωση γίνεται διότι το υαλουρονικό είναι υγροσκοπική ουσία, δηλαδή απορροφά νερό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σαν σφουγγάρι, δηλαδή συγκρατεί νερό μέσα στο δέρμα, άρα το ενυδατώνει. Στην πράξη, παρατηρούμε μία βελτίωση της υφής του δέρματος, το οποίο γίνεται πιο λείο, πιο φωτεινό και πιο ελαστικό.

Εκτός από το πρόσωπο, που είναι η πιο συνηθισμένη εφαρμογή μεσοθεραπείας, πολλές φορές και όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, μπορεί να γίνει μεσοθεραπεία στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η μεσοθεραπεία που αφορά στο σώμα, απευθύνεται κυρίως στη διόρθωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους Η έγχυση των ουσιών γίνεται με ενέσιμο τρόπο, διάχυτα. Η ενόχληση είναι πολύ μικρή, διότι οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές. Πολλά άτομα δεν αισθάνονται έως και καθόλου ενόχληση. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως καφεΐνη και κάποιοι ενεργοποιητές του μεταβολισμού. Η ολοκληρωμένη θεραπεία απαιτεί αρκετές εφαρμογές στην περιοχή όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, οι οποίες γίνονται ανά μία εβδομάδα.

Ο αριθμός των εφαρμογών εξαρτάται από το είδος του προβλήματος. Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, μπορεί κανείς να κάνει θεραπεία συντήρησης, κάνοντας μία εφαρμογή το μήνα. Επειδή η πλήρης θεραπεία κρατάει κάποιο χρονικό διάστημα, καλό είναι να ξεκινήσει κανείς εγκαίρως, εάν θέλει να είναι σε καλή κατάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη θεραπεία αυτή μπορούν να εφαρμοστούν και λιποδιαλυτικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν εκτός από την κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος. Η διαδικασία της μεσοθεραπείας για το σώμα συνήθως διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται συνήθως μετά από περίπου τρεις μήνες.