Αναίμακτη Βλεφαροπλατική Με Πλάσμα

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική με Πλάσμα
Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική με Plasma, έφερε την απόλυτη ανατροπή στην αισθητική βλεφάρου και προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα (άνω και κάτω) βλέφαρα και στις χαλαρωμένες ή με ρυτίδες περιοχές της επιδερμίδας. Είναι η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στην αισθητική του προσώπου και όχι μόνο.

Τι είναι η Αναιμακτη Βλεφαροπλαστικη με τη μέθοδο Plasma;
Πρόκειται για μια καινοτόμο επαναστατική θεραπεία που χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαμε να αναμένουμε μόνο μετά από μια κλασική εγχείρηση, αλλά χωρίς τομές, ουλές, χρήση νυστεριού και ραμμάτων. Η τεχνική προσφέρει αποτελέσματα που μέχρι σήμερα θα ήταν αδύνατο κανείς να φανταστεί πως επιτυγχάνονται με έναν τόσο ασφαλή, γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς τον ασθενή τρόπο.

Ποια είναι η διαδικασία;
Η μέθοδος Plasma πραγματοποιείται με μια ασύρματη μικροχειρουργική συσκευή που χρησιμοποιεί μια νέα μορφή ενέργειας, την τέταρτη κατάσταση της ύλης, το πλάσμα. Δε γίνεται αναισθησία, αρκεί η χρήση αναισθητικής κρέμας. Δεν κάνουμε εκτομή δέρματος ή λίπους. Συνίσταται στη δημιουργία πολλαπλών μικροσπότ των 500μm τα οποία πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και ενεργοποιώντας την άμεση σύσφιξη του. Σε κάθε μικροσπότ δημιουργείται αυτόματη εξαίρεση των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας χωρίς αιμορραγίες, χωρίς να επηρεάζεται η βασική μεμβράνη και οι παρακείμενοι ιστοί. Ταυτόχρονα, προκαλείται συρρίκνωση των ελαστικών ινών καθώς και αύξηση του πάχους του ιστού επιτυγχάνοντας ένα αναίμακτο Lifting Effect. Έτσι, αποφεύγονται όλα τα πιθανά ρίσκα και οι επιπλοκές μιας κλασικής χειρουργικής βλεφαροπλαστικής”.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών;
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής μπορεί να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα. Έτσι, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να επιτύχει ένα απόλυτα ελεγχόμενο και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ασυμμετρίες και χωρίς την αλλοίωση του βλέμματος και των χαρακτηριστικών του προσώπου, επιπλοκές που μπορούν να συμβούν με τη χειρουργική μέθοδο. Πολλές φορές στην κλασική βλεφαροπλαστική αν και το αποτέλεσμα είναι αισθητικά αποδεκτό μπορεί να υπάρξει αλλαγή της όψης και της έκφρασης πράγμα που έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στον ασθενή.
Είναι απόλυτα ασφαλής η μέθοδος;
Εκτός του ότι δεν υπάρχουν τομές, ουλές, αναισθησία, ράμματα, μετεγχειρητική αποκατάσταση και πόνος πραγματικά αποφεύγουμε το χειρουργικό ρίσκο και δυσάρεστες επιπλοκές, όπως εκτρόπιο, λαγόφθαλμο, υπερβολική εξαίρεση ιστού και πολύ σπάνια τύφλωση. Είναι μια μέθοδος που πραγματοποιείται στο ιατρείο απόλυτα ασφαλής και δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για τους οφθαλμούς σε αντίθεση με οποιαδήποτε παρέμβαση στην περιοχή είτε με χειρουργικές τομές είτε με Laser.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία; Χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες;
Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 15 με 20 λεπτά και για τα δύο βλέφαρα και ο ασθενής μπορεί να δει το αποτέλεσμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Οι μικροσκοπικές κρούστες που εμφανίζονται στην περιοχή της εφαρμογής υποχωρούν σε 7-9 ημέρες ενώ το οίδημα που προκαλείται είναι ήπιο και διαρκεί από 2 έως 4 ημέρες. Ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, το βαθμό, την έκταση και την περιοχή του προβλήματος μπορεί να χρειαστούν από 1 έως και 3 συνεδρίες. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί – αν και εφόσον χρειασθεί – μετά από 28 με 30 ημέρες. Μετά τη θεραπεία, τοποθετείται ειδικό make up καλύπτοντας τις κρούστες δίνοντας μια φυσική εμφάνιση.

Εφαρμόζεται και σε άλλα σημεία του προσώπου;
Στο IridaSpa με την ίδια τεχνική μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ανύψωση φρυδιών, το λεγόμενο BROW LIFT καθώς και με εξίσου επιτυχή αποτελέσματα να επέμβουμε ακόμα και στις στατικές ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας), στις ρυτίδες λαιμού, στις ρυτίδες στην περιοχή του μεσόφρυου και του μετώπου, στις ρυτίδες πάνω από τα χείλη, καθώς και σε οποιαδήποτε ρυτίδα έως και ολικό face lift προσώπου. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια και αντίστοιχα μ’ αυτά της κλασικής χειρουργικής αποκατάστασης. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.